Veel gestelde vragen (FAQ)

Ja, dat is mogelijk. Wij komen op uw kantoor langs om een vrijblijvende demonstratie van IDEA Statica voor u te verzorgen.

Het programma is zeer gebruiksvriendelijk en met behulp van de bijgeleverde handleiding en de demonstratie- en instructiefilms, die terug te vinden zijn op deze website, kunt u snel het programma eigen maken.

Er zijn reeds meer dan 100 gebruikers in Nederland. Voor een volledige actuele lijst kunt u contact met ons opnemen.

Ja, dat is mogelijk. Graag verwijzen we u naar BETONSOFTWARE>IDEA Statica Betonmodules of STAALSOFTWARE> IDEA Statica Staalmodules. Of stuur een verzoek naar info@idea-rs.nl en wij maken een vrijblijvend voorstel voor u.

De software wordt gemaakt in Tsjechië. IDEA Nederland is verantwoordelijk voor de vertaling van de software en de vervaardiging van de Nederlandse Nationale Bijlages m.b.t. de Eurocodes.

Per land worden de wensen geïnventariseerd door sales en productengineers. Op basis van prioriteiten, relevantie en hoeveelheid klanten welke dezelfde wens hebben geuit wordt voor elke nieuwe versie een aantal wensen (zogenaamde features) geselecteerd welke geïmplementeerd worden.

Het programma is beschikbaar in zowel de Engelse als Nederlandse taal.

Nee, maar gezien de voortschrijdende updates van de Eurocode raden wij het u wel aan om een service contract af te sluiten, zodat u ook support en updates krijgt.

Ja, dat is gekoppeld. Het bedrag voor onderhoud is een percentage (20%) van de totale prijs van de licentie.

U ontvangt prioriteit support via email, fax of telefonisch met garantie dat u binnen redelijke tijd wordt teruggebeld, indien de support niet in staat is om direct u oproep aan te nemen. Indien noodzakelijk wordt online een demonstratie of uitleg aan u gegeven. U krijgt Updates en Upgrades voor het programma IDEA StatiCa.

Er wordt een staffeling toegepast van 30% korting op de tweede licentie en de daaropvolgende licenties t.o.v. 1e licentie listprijs.

IDEA Nederland is de exclusieve reseller/verdeler voor het bedrijf IDEA RS in Nederland. IDEA Nederland ondersteunt IDEA RS m.b.t. de noodzakelijke ontwikkelingen voor de Nederlandse markt. IDEA Nederland is hierdoor verantwoordelijk voor de Nederlandse vertaling van de software en de implementatie van de Nationale Bijlagen volgens de Eurocodes. Voorts heeft IDEA Nederland een niet-onbelangrijke stem in de nieuwe ontwikkelingen van IDEA RS, zodat de software optimaal gaat aansluiten bij de Nederlandse markt.

Voor universiteiten en hogescholen is een zogenaamde Campus licentie beschikbaar. Deze kost 150 Euro en bevat een aantal studentenlicenties.

Ja, u krijgt een hoge korting (30%) bij aanschaf van meerdere licenties. Vraag een van de adviseurs voor een voor u op maat gemaakt investeringsvoorstel.

Ja, er bestaat ook een netwerk licentie van IDEA StatiCa. Met een netwerklicentie kunt u efficiënter gebruik maken van uw licenties en aanvullende modules. Ook kunt u via een VPN-verbinding gebruik maken van uw netwerklicentie op uw kantoor.

De prijs bedraagt eenmalig 25% van de listprijs van de licenties. Neem contact op met een van de adviseurs en om te bepalen of een netwerklicentie voor u meerwaarde heeft.

Ja, IDEA heeft een pakket voor het berekenen van voorgespannen liggers, IDEA Prestressing Enhanced en IDEA Concrete Expert voor betonconstructeurs. Zie hiervoor de omschrijving bij REKENSOFTWARE > IDEA Modules.

Ja, IDEA Statica wordt dagelijks getest op Windows 7 en 10. Onze adviseurs werken allemaal op Windows 7 en 10 64 Bit PC’s.

Ja, u kunt informatie inlezen via de XML interface. IDEA Statica bevat een speciaal XML sjabloon voor het inlezen van Scia Engineer XML bestanden IDEA Statica.

Ja, u kunt direct informatie inlezen van RFEM bestanden door de open applicatie interface van RFEM. De informatie uit b.v. result beams wordt direct IDEA Designer geopend, waardoor u voor de berekenende snedekrachten of verbindingskrachten de controle volgens RCS of het ontwerp volgens CONNECTION kunt toepassen.

<strong>’Voor het aanvragen van een bouwvergunning dient de opdrachtgever een aanvraag in bij de afdeling Bouw- en Woningtoezicht van een gemeente. Dit op basis van het ontwerp van zijn adviseurs. Welke informatie minimaal moet worden aangeleverd, is nader vastgelegd in het Biab (Besluit indieningsvereisten aanvraag bouwvergunning).’</strong>

Voor meer informatie: http://www.aeneas.nl/indieningsvereisten-van-eem-berekeningen.49823.lynkx