Staalverbindingen gedetailleerd berekenen

Staalverbindingen berekent u met gemak, dankzij onze IDEA StatiCa Steel Programma’s. Een hoog gebruiksgemak, de volledigheid van de programma’s en de stabiliteit, zorgen samen voor optimale rekensoftware. Software die bovendien op de toekomst is voorbereid en mogelijkheden biedt om berekeningen uit te voeren in de Cloud.

IDEA Connection

Dé module voor het berekenen van staalverbindingen is IDEA Connection. Dit ontwerpprogramma biedt de mogelijkheid staalverbindingen te maken bestaande uit H, I, U en C-profielen, maar ook verbindingen met koker-, buis- en hoekprofielen behoren tot de mogelijkheden. De controle van de staalverbindingen en de berekening van de stijfheid geschiedt volgens de componentenmethode van de Eurocode 3. Met behulp van de eindige elementen methode wordt de krachtswerking in de platen en profielen bepaald.

Meer mogelijkheden

Voor meer mogelijkheden, zoals het samenstellen van Moment-Vervormingsdiagrammen van staalverbindingen, bieden wij het aanvullende pakket IDEA Connection Enhanced. 3D-modellen van staalverbindingen importeert u met behulp ons IDEA Designer pakket. Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.