Staalconstructie nauwkeurig berekenen

Staalconstructie berekenen

Om op eenvoudige wijze verbindingen in een staalconstructie te berekenen gebruikt u IDEA Connection. Deze rekensoftware, die onderdeel is van onze IDEA StatiCa Steel programma’s, is in staat nauwkeurige en gedetailleerde berekeningen voor u uit te voeren. U zult zeker tevreden zijn wanneer u het gebruiksgemak, de stabiliteit en de overzichtelijke rapportage ervaart.

De juiste verbinding

IDEA Connection ontwerpt en controleert eenvoudige en complexe staalverbindingen in staalconstructies met verschillende profielen. Dankzij de mogelijkheid om ook staalconstructies te berekenen met een combinatie van gelaste verbindingen en verbindingen met bouten, biedt de rekensoftware uitkomst bij bijna alle staalconstructies. Naast het berekenen van verbindingen in staalconstructies,  is IDEA Connection ook uitermate geschikt voor het controleren van kracht werkingen van individuele componenten van de staalverbindingen. Door het gebruik van de op componenten gebaseerde eindige elementen methode (CBFEM) kan ook evidentie in het gedrag van complexe detailverbindingen verkregen worden.

Een compleet pakket

De reken software IDEA Connection is geschikt voor het berekenen van staalconstructies en is beschikbaar in het Nederlands en Engels. Aanvullingen zijn mogelijk in de vorm van modules. U bepaalt zelf wat u afneemt. Voor meer informatie en vragen over het berekenen van staalconstructies kunt u contact met ons opnemen.