IDEA StatiCa Staalmodules en prijzen

Bijgaand treft u een overzicht van het IDEA StatiCa modules / programma’s m.b.t. staalberekeningen
Prijslijst

De prijs van de IDEA Statica Steel modules / programma’s is voor u natuurlijk ook belangrijk. Bijgaand treft u de lijst van de staalprogramma’s van IDEA Nederland.

DOWNLOAD STAAL PRIJSLIJST pdf-icon


STAALMODULES

CONNECTION

Ontwerpprogramma voor stalen verbindingen. Met het programma kunnen willekeurige verbindingen worden gemaakt bestaand uit H, I, C, koker, buis, hoek of U-profielen. De verbindingen kunnen zijn gelast of gebout. De verbindingen kunnen bestaan uit 3D-raamwerkverbindingen met staven in willekeurige richtingen, voetplaatverbindingen met of zonder windverbanden, willekeurige of vlakke raamwerkverbindingen. De bouten kunnen vrij worden geplaatst. De kopplaten, schotjes, verstijvers, ribben, openingen, oplegnokken, opddikplaten, schetsplaten, koppelplaten en lipprofielen kunnen met behulp van zogenaamde werkplaatsbewerkingen worden toegevoegd aan het model.

De controle van de componenten van de verbinding vindt plaats volgens de componentenmethode van de Eurocode 3. De krachtswerking in de platen, en profielen wordt bepaald m.b.v. de eindige elementen methode.

Van veelgebruikte verbindingen kunnen sjablonen worden gemaakt.

  • Uitvoer per te fabriceren onderdeel van de verbinding in IDEA
    Uitvoer per te fabriceren onderdeel van de verbinding in IDEA

CONNECTION ENHANCED

Aanvullend pakket voor Connection voor de berekening van de stijfheid van een verbindingsonderdeel, het maken van intersecties van buizen, het controleren van plooigedrag van plaatwerk via een knikvormberekening, het toepassen van willekeurige dunwandige profielen, en het importeren van CAD-modellen vanuit Tekla, Advanced Steel en Revit. Rekenmodellen uit bijvoorbeeld RFEM 3D 5.xx of andere rekensoftware kunnen worden ingelezen.

Deze module bevat ook Designer.

  • IDEA equivalente spanningen op complexe knoop
    IDEA equivalente spanningen op complexe knoop

KOPPELING MET REKENSOFTWARE

DESIGNER

Met DESIGNER kunt u 3D-modellen importeren vanuit RFEM, Axis VM en andere rekensoftware via XML. Automatische staafmacro generatie voor een snelle controle van meerdere staven. Designer gebruikt de gedefineerde doorsnedes, staven, materialen en de snedekrachten t.b.v. de opbouw van de Designer projecten. De snedekrachten worden niet opnieuw bepaald, maar gebruikt in de controle van de kolommen, balken en platen.

  • Rekenmodel in IDEA designer
    Rekenmodel in IDEA designer