Vakgebieden

STALEN CONSTRUCTIES of van BETON

In de vakgebieden: bruggenbouw, civiele techniek en utiliteitsbouw wordt IDEA Statica toegepast voor het berekenen van allerhande constructies, bestaande uit staal of beton. IDEA Statica kent op dit moment rond de 450 gebruikers, die dagelijks genieten van de praktische toepassing, de stabiliteit van het programma en grafische weergave van resultaten van de berekening.


BRUGGENBOUW

Een stalen of betonnen voorgespannen brug uitrekenen?

IDEA Statica wordt toegepast in de bruggenbouw vanwege de combinatie van een ligger-programma in combinatie met de vereiste voor het berekenen van voorgespannen, stalen of gewapend betonnen programma. O.a. worden automatisch de noodzakelijke combinaties volgens de Eurocode 0, inclusief de noodzakelijke combinaties voor vermoeiing van beton berekend. De gebruiker kan zelf het verloop van voorspan-kabels ingeven.

  • IDEA Betonnen prefab brug
    Betonnen prefab brug

CIVIELE BOUW

Een betonnen landhoofd uitrekenen?

IDEA wordt toegepast in de civiele techniek voor het controleren van zware betondoorsnedes in deksloven, landhoofden, betonkernen, en funderingen. Bereken de dwarskracht, vermoeiing, weerstand en scheurcontrole volgens o.a. de NEN 1992-2.

Gebruik IDEA Concrete voor het rekenen van beton in de bruikbaarheidsgrenstoestand zonder trekweerstand, bepaal de M-N-kappa diagrammen van doorsnedes. Bereken de wapening uit eindige elementenprogramma’s m.b.v. de Baumann transformatieformules volgens de Eurocode 2.
utility-1ParkeerkelderKantoorruimte Renovatie

  • IDEA beton viaduct
    Betonnen Viaducten

UTILITEITSBOUW

Een betonnen vloer, stalen balk of houtconstructie berekenen?

Dagelijks rekenen duizenden ingenieurs de wapening uit van betonvloeren, balken en kolommen. IDEA Statica is perfect in staat om gecombineerde staal en betononderdelen van een gebouw in één model samen te brengen en te controleren volgens de noodzakelijke normen, zoals o.a. de Eurocode.

  • IDEA parkeerkelder constructie in beton
    Parkeerkelder