Gewapend beton

Beton kan geen trekkracht opnemen. Om dit te verbeteren kunnen stalen wapeningsstaven aan betonnen constructies worden toegevoegd. Het resultaat is gewapend beton dat zowel hoge drukkrachten, als trekkrachten (vanuit buiging) kan weerstaan. Met behulp van IDEA StatiCa RCS zijn ontwerpen van gewapend beton eenvoudig door te berekenen.

Nauwkeurig rekenen

IDEA StatiCa rekensoftware is uitstekend in staat om gecombineerde staal- en betononderdelen van een constructie in één model samen te brengen en te controleren volgens de noodzakelijke normen, zoals bijvoorbeeld de Eurocode-normen. IDEA StatiCa laat u eveneens voorgespannen en gewapende betondoorsnedes berekenen en controleren volgens de Eurocode 2 met behulp van de specifieke modules Prestressing Enhances, TDA voor samengestelde doorsnedes en RCS. Deze modules zijn een aanvulling op de bestaande rekensoftware en kunnen per gebruiker verschillen.

Investeer zelf in een perfecte controle en berekening van al uw gewapend betonnen constructies en schaf uw IDEA StatiCa licentie aan. Wij zorgen dat uw software altijd up-to-date blijft en u de betrouwbaarheid biedt die u zoekt, wanneer u bij ons een contract afsluit.