Beton berekenen

IDEA StatiCa RCS rekensoftware wordt dagelijks door vele ingenieurs in de bruggenbouw, utiliteitsbouw en civiele techniek gebruikt voor het berekenen van allerlei betonnen constructies. IDEA StatiCa RCS is compleet en geavanceerd, maar wordt ook geroemd om zijn praktische toepassingen, voortreffelijke grafische weergave en stabiliteit.

Volgens de norm

Dankzij IDEA StatiCa kunnen op eenvoudige wijze beton berekeningen worden uitgevoerd. Betondoorsnedes in constructies kunnen worden gecontroleerd volgens NEN-EN 1992, evenals de Uiterste Grenstoestand van enkele en scheve buigingen. Met behulp van IDEA StatiCa ontwerpt u met gemak betonnen balken, kolommen, vloeren en consoles. De noodzakelijke combinaties voor bijvoorbeeld betonvermoeiing worden berekend in combinatie met Eurocode 0, maar ook zware betondoorsnedes worden met gemak berekend volgens onder andere NEN 1992-2.

Exact berekenen, overzichtelijke resultaten

Gebruikers kunnen dankzij IDEA StatiCa nauwkeurig betonconstructies berekenen en ontvangen de rapportage in één projectbestand. Het overzicht van afbeeldingen en numerieke uitvoer kan voor verdere verwerking worden geëxporteerd in MS Word en naar RTF.