Staalsoftware

Verbindingen in Staal

IDEA Connection is staalsoftware, rekensoftware, voor het controleren van eenvoudige en complexe staalverbindingen. De staalsoftware kan verbindingen maken van H, I, koker, buis en willekeurige profielen. De verbinding kan bestaan uit een combinatie van gelaste of geboute verbindingen.

U kunt het speciale starterpack downloaden via het resource-center van IDEA.

U kunt de IDEA Connection brochure downloaden: IDEA Connection brochure pdf-icon

 • Voetplaat met verstijvers in staalsoftware IDEA Connection
  Verstijfde voetplaat

CBFEM

De staalsoftware, IDEA Connection, gebruikt de op componenten gebaseerde eindige elementen methode (CBFEM) om de krachtswerking van individuele componenten van de staalverbindingen te controleren. Op deze wijze kan een constructeur ook complexe detailverbindingen een duidelijk inzicht krijgen in het gedrag van de verbinding.

 • CBFEM - plooi in de lijven in doorgaande ligger in IDEA
  CBFEM - plooi in de lijven

Praktijk van staalsoftware

IDEA Connection levert praktische oplossingen m.b.t. geboute, en/of gelaste verbindingen. Diverse zogenaamde werkplaatsbewerkingen stellen de gebruiker instaat op eenvoudig, maar ook complexe verbindingen op te bouwen uit verstijvers, schetsplaten, ribben, openingen, profielen, bouten en lassen.

 • Plooi in de dwarsligger Lipverbinding op kokerbalk
  Plooi in de lijf van de dwarsligger

Validatie van staalsoftware

De staalsoftware IDEA Connection is beschikbaar in de Nederlandse en de Engelse taal. Ook is er een validatiehandleiding met enkele handberekeningen. Speciaal voor de beginnende gebruikers van IDEA Statica is een aantal instructiefilms gemaakt die op het internet bekeken kunnen worden.

 • Validatie CM en CBFEM methodes
  Validatie CM en CBFEM methodes


Rapporteren

Alle berekeningen in IDEA Connection kunnen in één projectbestand worden uitgevoerd. Het bestand kan bestaan uit afbeeldingen van de verbindingen én numerieke uitvoer. De uitvoer kan worden geëxporteerd naar HTML, voor een verdere verwerking in MS Word(tm). Meerdere detailberekeningen kunnen worden samengevoegd in één project.

 • Rapportage IDEA Connection - numeriek
  Rapportage IDEA Connection - numeriek