Betonsoftware van IDEA

Doorsnedes in beton

De betonsoftware IDEA StatiCa RCS wordt gebruikt om allerlei betondoorsnedes in constructies te controleren volgens de NEN-EN 1992. IDEA StatiCa kent geen beperking m.b.t. het type van de doorsnede: zowel T-vormige, rechthoekige of kokervormige doorsnedes, maar ook algemene, willekeurige doorsnedes kunnen gecontroleerd worden.

 • IDEA overzicht van de doorsnede m.b.t. wringing
  IDEA overzicht van de doorsnede m.b.t. wringing

Berekening

In het programma IDEA StatiCa worden doorsnedes geanalyseerd voor de opgegeven snedekrachten m.b.t. de Uiterste Grenstoestand voor zowel enkele als scheve buiging met of zonder een normaalkracht. De gebruiker krijgt door RCS goed inzicht in het gedrag van de doorsnedes of liggers, kolommen of bruggen in UGT én BGT.

 • IDEA gebruiksfase samengestelde doorsnede na 50 jaar
  IDEA gebruiksfase samengestelde doorsnede na 50 jaar

Betonsoftware in de praktijk

IDEA levert praktische oplossingen m.b.t. controle op scheurwijdte, voorspanning, staafwerkmodellen, consoleberekeningen. De berekening houden rekening met wensen uit de praktijk, zoals M-N-kappa diagrammen, uitvoer naar CAD-programma’s, afstandhoudersuitvoer van voorspankabels, en overzichtelijke wapeningstekeningen.

 • IDEA beton consolewapening console in beton
  IDEA beton consolewapening

Normcontroles

In IDEA StatiCa RCS kun je een controle uitvoeren volgens o.a. de NEN-EN 1992-1-1, NEN-EN 1992-2 voor betonconstructies. Zo is het mogelijk om in IDEA StatiCa RCS vermoeiing te controleren voor gewapende of voorgespannen betonnen bruggen.

 • IDEA Vermoeiingscontrole volgens Eurocode 2
  IDEA Vermoeiingscontrole volgens Eurocode 2

Validatie van betonsoftware

De betonsoftware IDEA StatiCa RCS is o.a. beschikbaar in de Nederlandse en de Engelse taal. Ook is er een validatiehandleiding met enkele handberekeningen. Speciaal voor de beginnende gebruikers van IDEA Statica is een aantal instructiefilms gemaakt die op het internet bekeken kunnen worden.

 • Theoretische achtergrond van IDEA Concrete
  Theoretische achtergrond van IDEA Concrete

Rapporteren

Alle berekeningen in IDEA Statica kunnen in één projectbestand worden uitgevoerd. Het bestand kan bestaan uit afbeeldingen en numerieke uitvoer. De uitvoer kan worden geexporteerd naar RTF, voor een verdere verwerking in MS Word(tm). Enkelvoudige doorsnedes kunnen worden samengevoegd in één project.

 • IDEA Controle van de voorspankabels
  IDEA Controle van de voorspankabels